Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Matcha teás palacsinta gyömbéres körtével

60 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 0,75 dkg matcha (zöld tea) por
  • 1 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 tk olaj
  • A töltelékhez:
  • 7,5 dkg cukor
  • 0,75 dl víz
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db diónyi gyömbér
  • 2 db körte
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

  1. A palacsintához a lisztet, a matcha port, a porcukrot és sót elvegyítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és szénsavas ásványvízzel csomómentesre keverjük. Legalább fél óráig állni hagyjuk. Az idő letelte után a masszát átkeverjük, és ha szükséges, ásványvíz hozzáadásával javíthatunk az állagán.
  2. A palacsintákat a szokásos módon  kisütjük. 
  3. A töltelékhez a cukorból, a vízből, a citromléből és frissen reszelt gyömbérből 15-20 perc alatt közepes hőfokon szirupot főzünk, majd átszűrjük.
  4. A körtéket megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A körtéket serpenyőbe tesszük, majd a már elkészült gyömbérszirupot hozzáadva magas hőfokon 2-3 perc alatt roppanósra pároljuk, végül kihűtjük.
  5. A hideg habtejszínt a porcukorral és habfixálóval habbá verjük. 
  6. A szobahőmérsékletűre hűlt palacsintákat a tejszínhabbal megkenjük, gyömbéres körtével tálaljuk.


    MÉG TÖBB KÖRTÉS RECEPT >>> 

    EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA MINDEN NAP ESZEL GYÖMBÉRT!  >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss