A lisztet, a porcukrot, a tojást, a tojásfehérjét, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, a matchaport, a vajat, a fehér csokit, a mazsolát, a pisztáciát, a mogyorót és a mandulát egy robotgép táljába töltjük, és összedolgozzuk.
A tésztából két rudat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőbe tolva félig megsütjük.
Ezután kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk a tésztákat, majd ferdén felszeletelve, lapjára fordítva újra visszahelyezzük a sütiket sütőbe, és további 10 percig sütjük őket. Hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűltek, gőz felett megolvasztott fehér csokiba mártjuk a szeletek felét, majd egy papírral bélelt tálcára tesszük őket, és a hűtőbe tesszük dermedni, hogy a csoki megkössön rajta.
Ezt a kétszersültet Toszkánában desszertborba vagy limoncellóba mártva fogyasztják az ebéd záró akkordjaként. Különlegessége a matchában rejlik, no meg a sok finom olajos magvakban. - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!