Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját a vajjal és cukorral kikeverjük, majd beleöntjük a sütőporos-mákos lisztet. Belefacsarjuk a friss citrom levét és belereszeljük a héját. (Ha nem jutunk hozzá kezeletlen citromhoz, tegyük almaecetes vízbe bő 10 percig a citrust!) Végül óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét.
Kerek formába simítjuk a tésztát. 35 perc alatt alacsony fokozatú sütőben megsütjük (tűpróba).
Közben elkészítjük el a krémet: a túrót turmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét, a cukrot és a citromlevet. Végül belekeverjük a zselatinport.
A kihűtött és kettévágott alsó lapra tetszés szerint kiválasztott lekvártkenünk, én sárgabarackot választottam. Erre kerül a krém fele, majd rákerül a második lap. Ezt bevonjuk a maradék krémmel.
Étcsokis darával és aszalt áfonyával díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre