Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés túrófelfújt

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A felfújtformákat vékonyan kivajazzuk. A túrót egy szitán áttörjük. A tojásfehérje kivételével az összes hozzávalót krémesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk. A masszát a kivajazott tálkákba adagoljuk. (A legjobb, ha kb. 3/4-ig töltjük meg a formákat, mert meg fog emelkedni a felfújt, és így nemfolyik majd ki belőle.)
  3. A tálkákat egy tepsire rakjuk, és betesszük sülni a sütőbe. Kb. 10-12 perc alatt van kész - ilyenkor szépen megemelkedik, kicsit már aranysárga a teteje, és még remegős a közepe. Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.

GASZTROGABÓ RECEPTJEI >>>  

Megjegyzés

Tipp:
Ha nincs felfújt formánk, akkor használhatunk kis csészéket, kisebb befőttes üvegeket is - DE a lényeg, hogy hőálló legyen!
Előre is elkészíthetjük a masszát, és formákba adagolva a hűtőben pihentethetjük, mielőtt a sütőbe tennénk. Így egy kicsit (kb.5-6 perccel is) megnő a sütési idő. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss