Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés Túró Rudi torta

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 30 dkg babapiskóta
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • A töltelékhez:
  • 6 db Túró Rudi
  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A tortaalaphoz a babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformában kézzel simára lapogatjuk.

A töltelékhez a mascarponét és a cukrot robotgéppel kikeverjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt és a tojások sárgáját. Így is jól kikeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához óvatosan, apránként hozzákeverjük.

A töltelék felét a babapiskótás alapra kanalazzuk, kirakjuk a félbevágott Túró Rudikkal. A maradék krémmel befedjük, simára egyengetjük a tetejét.

Előmelegített, 150 fokos sütőben, közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral lefedhetjük, hogy ne barnuljon nagyon meg.

A formában hagyjuk teljesen kihűlni, óvatosan levesszük róla a formát és a sütőpapírt. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk, majd szeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss