Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-szőlős pitetorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát nyújtsuk vékonyra, majd béleljük ki vele egy 22-24 centi átmérőjű kerek tortaformát úgy, hogy a széle kissé túllógjon. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a mascarpone krémsajtot a cukorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliarúd kikapart belsejével keverjük ki. Öntsük a tésztával bélelt formába, simítsukel. A megmosott, leszemezett és félbevágott szőlőszemekkel rakjuk ki a sütemén tetejét, a túllógó tésztát hajtsuk vissza.

Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss