Elkészítés: A kekszet zacskóban húsklopfolóval apróra töröm, összekeverem a szobahőmérsékeltű vajjal, és belenyomkodom az így kapott masszát egy kapcsos tortaformába. (Előtte én alufóliával kibéleltem az egészet, mert sütésnél a zsiradék kicsepeghet alul.) A sütőt bekapcsolom 160 fokra.
A krémhez valókat egy nagy tálban mind összekeverem. Én a túrót nem törtem át, így rusztikusabb, ha áttörjük, selymesebb. A tortaformában lévő masszára 2 kanál lekvárt kenek szét (bármilyen lehet, én barackot használtam), és erre rásimítom az összes krémet. A sütőben 1 óra 20 percig sütöm. Ekkor még folyékony a belseje, de már nem kell tovább sütni. A tortaformában hagyom kihűlni, és csak másnap szabad felvágni. Eperöntettel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre