hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű mascarponés máktorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 30 dkg méz vagy xilit
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg darált mák
  • 1 db alma
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db vaníliarúd
  • 25 dkg ribizli vagy más erdei gyümölcs
  • 2 ek xillit

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 15-15 dkg mézet (vagy fele-fele mézet és xillitet) adunk, majd egyenként habosra keverjük.
  2. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a vajjal elkevert mákkal a felvert tojássárgájához keverjük, és ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.
  3. Ha a tészta csomómentes, egy 26-28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.
  4. Amíg sül a tészta, a habtejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, a citrom héját és a vaníliarús kikapart magjait. Ízlés szerint édesítjük (kb. 2 ek xilittel). 
  5. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a krém felével, rászórjuk a ribizli felét, majd rátesszük a tetejét. Megkenjük a maradék krémmel, és rászórjuk a maradék ribizlit.

Megjegyzés

Bár nem túl szép (legalábbis képen), de nagyon finom! - párban a konyhában

Ezek is érdekelhetnek

Friss