Elkészítés: A sűrített paradicsomot és a vizet simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a zöldségleveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, worcestershire szószt és a kakukkfüvet. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük, ha szükséges, még utánaízesítjük.
Amikor a leves készre főtt, állandó keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét, és kézi habverővel simára keverjük, én mielőtt hozzáadtam a mascarponét, szűrőn átszűrtem, hogy még selymesebb legyen majd a leves. Tálalásig melegen tartjuki.
A polentához a vizet felforralni 1 evőkanál kukoricadarával és egy kevés sóval. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a maradék kukoricadarát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kevés sóval. Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg az edény alján keletkezett rétegtől elválik. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jó alaposan összekeverjük.
A tűzről levéve vágódeszkára borítjuk, vizes késsel ízlés szerinti vastagságúra formázzuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor már teljesen kihűlt, ízlés szerint kockákra vágjuk.
Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a feldarabolt polentát pár perc alatt megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd belehelyezünk néhány megpirított polenta kockát.