Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A piskótatekercshez:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 ek lekvár vagy dzsem
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tejföl
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg meggy
  • 15 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 5 dkg meggy
  • 3 db mandarin
  • 4 db kivi

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojásos masszába szitáljuk az 1 mokkáskanálnyi sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
  2. A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A liszthez 1 mk sütőport adunk, majd beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.
  3. A krémhez a mascarponét elkeverjük a tejföllel, a cukorral és az összeturmixolt meggyel. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, végül hozzáforgatjuk habtejszínt. 
  4. Az kettévágott piskóta alsó részét visszatesszük a tortaformába és a szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk. A krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére). Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük a maradék krémmel. A tetejét a cikkekre vágott mandarinnal és kivivel díszítjük, a közepére pedig egy-egy szem meggyet teszünk. 

Megjegyzés

Ajánlom az elkészítését, mert bár kicsit időigényes, de nagyon finom krémes és tele van gyümölccsel. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss