A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojásos masszába szitáljuk az 1 mokkáskanálnyi sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A liszthez 1 mk sütőport adunk, majd beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a tejföllel, a cukorral és az összeturmixolt meggyel. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, végül hozzáforgatjuk habtejszínt.
Az kettévágott piskóta alsó részét visszatesszük a tortaformába és a szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk. A krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére). Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük a maradék krémmel. A tetejét a cikkekre vágott mandarinnal és kivivel díszítjük, a közepére pedig egy-egy szem meggyet teszünk.