Elkészítés: A tojásfehérjéket jó keményre verjük a citromlével, a vége felé beleszórjuk a cukrot. Amikor a tojásfehérje kemény, kanalanként beleforgatjuk a lisztet, zsírpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ezután kihűtjük és kettévágjuk.
A krémhez a puha vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a kiengedett gesztenyepürét és a mascarponét, majd tovább keverve a tejszínt.
A torta alsó lapját megöntözzük a tea felével mennyiséggel, rásimítjuk a krém felét, majd beborítjuk a maradék teával meglocsolt felső lappal. Bevonjuk a maradék krémmel, és behűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre