Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-gesztenyekrémes torta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 8-9 maradék tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 8-9 csapott kanál liszt
  • pár csepp citromlé
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • Az összeállításhoz:
  • 2 dl édes zöldtea

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéket jó keményre verjük a citromlével, a vége felé beleszórjuk a cukrot. Amikor a tojásfehérje kemény, kanalanként beleforgatjuk a lisztet, zsírpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ezután kihűtjük és kettévágjuk.

A krémhez a puha vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a kiengedett gesztenyepürét és a mascarponét, majd tovább keverve a tejszínt.

A torta alsó lapját megöntözzük a tea felével mennyiséggel, rásimítjuk a krém felét, majd beborítjuk a maradék teával meglocsolt felső lappal. Bevonjuk a maradék krémmel, és behűtjük.

Megjegyzés

Maradék tojásfehérje hasznosítása piskótakészítéshez... - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek