hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-epres pohárkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. 
  2. A mascarponét összekeverjük 5 dkg porcukorral, majd hozzákeverjük a megolvasztott csokit, és a kemény habbá felvert tejszínt.
  3. A jól megmosott, kicsumázott eper felét botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk) 5 dkg porcukorral. A megmaradt epret feldaraboljuk.
  4. Pohárba rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret. Eperrel, fehér csokival vagy friss mentalevéllel díszítjük. Hűtőbe rakjuk, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss