Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés eperfalatok

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 1/2 kg eper (nagy szemű)
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 ek porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 marék áfonya

Elkészítés

  1. Megmossunk az epret. Megtörölgetjük őket, majd kicsumázzuk mindet. Az eperszemeket a hegyes végükkel felfelé állítjuk, majd kereszt alakban bevágjuk mindet. Óvatosan szétnyitjuk kissé a gyümölcsöket.
  2. Habosra keverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliaaromával. Ezután a krémet a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
  3. A hideg mascarponekrémet habzsákba töltjük, majd megtöltjük bele vele a bevágott eperszemeket. Ezután mindbe 1-1 szem kék áfonyát illesztünk. Végül a töltött gyümölcsöt kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

CSOKIBA MÁRTOTT EPER>>> 

HABKÖNNYŰ EPERTORTA>>> 

EPERGOLYÓ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss