Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés dinnyekehely

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A dinnyék héját eltávolítjuk, a húsukat kimagozzuk, majd apróra összevágjuk. A citromfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vaníliát kettéhasítjuk, kikaparjuk a pépjét.

Elkészítés: A dinnyedarabokat a mézzel, a fahéjjal, a citromfűvel és a vaníliával összekeverjük, letakarjuk, és 30-40 percre félretesszük. Amikor jól összeértek az ízek, a tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponét, a tejszínhab háromnegyed részét és a dinnyéket. Kelyhekbe tesszük, a maradék habbal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 520 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss