Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-citromos torta

45 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval, ha habosodik, hozzáadjuk a cukor felét és kemény habot verünk belőle. A tojássárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral, és 2 kanál vízzel majd hozzáadjuk a kakaóport ezzel is jól kikeverjük. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a narancs héját és összekeverjük.
  2. A tojásfehérje hab negyedét beleforgatjuk a piskóta tésztába fellazítjuk a tésztát, jól összekeverjük, majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulattal beleforgatjuk a masszába. A sütőt 180 c előmelegítjük. Egy 24 cm torta formának az alját kikenjük olajjal és kibéleljük sütőpapírral belesimítjuk a piskóta tésztát betoljuk a sütőbe 20-25 percre. Tű próbával ellenőrizzük, hogy meg sült -e a tortánk.
  3. Amíg sül a torta addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával, és a levével. A tejszínt felverjük habbá és összekeverjük a citromos mascarponéval, de a tejszínből kb a felét meghagyjuk a díszítéshez.
  4. A kihűlt tortát 3 korongra vágjuk. Az első lapot egy tortatartóra vagy tányérre helyezzük megkenjük krémmel, majd rátesszük a következő lapot, szintén megkenjük krémmel és beborítjuk a harmadik lappal. A maradék tejszínhabot egy habzsákba rajkuk és habrózsákkal kidíszítjük a torta tetejét. Végezetül megszórjuk a kész tortát csokoládé lapokkal.

7 HŰSÍTŐ, CITROMOS ÉDESSÉG, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD! >>>

 

Megjegyzés

Ez a torta fantasztikus citrusos ízvilágú üdítő desszert lehet a karácsonyi menü végén - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss