Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés citromtorta

90 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, miközben a cukor felét apránként adagoljuk hozzá. A sárgáját habverővel kikavarjuk, felverjük a maradék cukorral, a narancs levével és reszelt héjával, és a vaníliás cukorral.
  2. A habosra felvert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojás fehérjéből a negyedét beleforgatjuk, fellazítjuk vele a piskótatésztát. Végül apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot, laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.
  3. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk megveregetjük, hogy egyenletes legyen és kijöjjön a levegő. 180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.
  4. Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral és a pudingporral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, ezzel is elkeverjük. A tejszínhabot felverjük kemény habbá, beleforgatjuk a mascarponéba.
  5. Ha kihűlt a piskóta, akkor késsel körbevágjuk, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. Recés késsel felvágjuk három lapra.Tányérra rakjuk az első tortakarikát, megkenjük a citromkrémmel, majd befedjük a második lappal, és ugyanígy járunk el vele. Végezetül befedjük a tortát a harmadik lappal, ezt is megkenjük krémmel, de vékonyabban.
  6. A felvert tejszínt csillagcsöves habzsákba szedjük és kidíszítjük vele a tortát. Citrommalkarikákkal, dekor cukorral díszítjük. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és összeérjenek az ízek.

SÜTÉS NÉLKÜLI CITROMTORTA>>> 

FRANCIA CITROMTORTA (TART AU CITRON)>>> 

CITROMOS ÁLOMPITE>>> 

Megjegyzés

Csodálatos ízvilága van a citromkrémtől. Nagyon mutatós, látványos torta! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek