hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponekrémes gyümölcstorta kókusszal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • 25 dkg 20%-os tejföl
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 cl gyümölcspálinka
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • barackbefőtt
  • 12 szem eper
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztához egy keverőtálba a liszt és sütőpor kivételével a többi hozzávalót beletesszük, és nagy fokozaton 5-6 percig keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.

Egy 26 cm-es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, ebbe simítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 12 percig elősütjük.

Ez idő alatt elkészítjüka krémet: keverőtálba kanalazzuk a mascarponét, a tejfölt, a cukrokat, a pálinkát, a kókuszt és a vaníliás pudingport. Géppel pár percig keverjük, majd az elősütött tésztára kanalazzuk a krémet, szeletelt barackbefőttel és eperrel díszítjük, majd visszatoljuk a sütőbe, és kb. 40 percig tovább sütjük.

Hűlni hagyjuk, majd dermedni a hűtőbe tesszük, csak teljes dermedés után szeletelhető. Porcukorral díszítjük a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss