A töltelékhez a mascarponét kikeverjük a tejjel és a porcukorral, valamint a citromhéjjal és a mozsárban finomra tört rózsaborssal. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal pikánsra ízesítjük. A masszát habszifonba töltjük, 1 db patronnal felhabosítva jól összerázzuk, és a hűtőbe tesszük.
A megmosott, leszárított, villával megszurkált fügéket tűzálló tálba ültetjük, megkenjük egy kevés mézzel, és némi fehérbort öntünk alájuk.
Ezután a 160 fokra előmelegített sütő alsó részében sütjük kb. 20 percig, majd a sütőből kivéve hűlni hagyjuk. Végül a keresztben félbevágott gyümölcsöket megtöltjük a mascarponekrémmel, és rózsaborssal díszítve tálaljuk.
Demeter Endre, a DemeterVin borászának ajánlata desszertekhez:
A krémes, lágy desszertekhez az Élvezet nevű borom frissessége kiváló partner, a tömörség és édesség fokozására pedig a Szamorodni és az Aszú ad választ.
Keresd a DemeterVin stadját a Budapest Borfesztiválon!
Fotó és forrás: iSi és Trendxpress.org - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!