Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött padlizsán indiai fűszerekkel

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db padlizsán
  • A rizshez:
  • 1,5 pohár barna rizs
  • himalája só
  • olívaolaj
  • tandoori masala (fűszer)
  • 1 marék dió
  • A zöldségekhez:
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 db édesburgonya
  • 1 marék borsó
  • A tálaláshoz:
  • friss petrezselyem
  • joghurt
  • mogyoró vaj
  • feta sajt

Elkészítés

  1. A rizst főzés előtt két órával beáztatjuk. Felteszünk forrni háromszoros mennyiségű vizet, két csipet himalája sóval és egy kávéskanál olviolajjal. Mikor már forr a víz beletehetjük a rizst. Kb. 15 percig  - puhulásig - főzzük.
  2. A padlizsánokat ecetes vizzel meglocsolnjuk, a csap alatt alaposan megdörzsöljük, majd kettévágjuk, és a belsejüket kivájjuk. A zöldségeinket a padlizsán belsejével együtt apróra vágjuk, megsózzuk, majd egy kis olívaolajon megpároljuk.
  3. A főtt rizst tandoori masalával ízesítjük, majd hozzáadjuk a megpirított diót. A kivájt padlizsán csónakokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és beleteszünk 2 evőkanálnyi fűszeres rizst. A rizs tetejére grillezett zöldséget lapátolunk, fóliával letakarjuk, és már mehet is a 200 fokra fokon előmelegített sütőbe, kb. fél órára. Ezután levehetjük róla a fóliát és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Ízlés szerint feta sajttal, mogyoróvajjal és friss petrezselymes-joghurtos szósszal tálaljuk.

 

Megjegyzés

Nem kell más fűszert használnunk, mert ez a csodapor tartalmaz koriandert,sót, fokhagymát, csilit,citromot, lepkeszegmagot,hagymát,zellert,citromsavat,gyömbért, szegfűszeget, feketeborsot, édesköményt, kardamomot, szerecsendiót, babérlevelet, csillagánizst) - pappdodo

Ezek is érdekelhetnek

Friss