Előkészítés: A leveles vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A márványsajtot tormareszelőn lereszeljük. A tepsit vízzel kiöblítjük.
Elkészítés: A margarint habosra kikeverjük, megszórjuk sóval, őrölt fehér borssal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gázsütő 3. fokozat). A márványsajtból 5 dkg-t félreteszünk, a többit a kikevert margarinhoz adjuk. Az egész masszát sima krémmé keverjük, és sima csővel ellátott nyomózsákba tesszük. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Derelyevágóval 2-3 cm-es csíkokra vágjuk, ujjnyi vastag fémcsövekre csavarjuk, és tepsire rakjuk. A tojással megkenjük, és a sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A rolókat lehúzzuk a csőről és kihűtjük. A nyomózsákból megtöltjük a krémmel a rolókat, a két végüket reszelt márványsajtba mártjuk. Lehűtve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre