hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványsajtos lencsesaláta sült paradicsommal

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 25 dkg aprószemű lencse
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 3 evőkanál aprított metélőhagyma
  • 3 evőkanál aprított kapor
  • 8 dkg márványsajt
  • feketebors
  • A sült paradicsomhoz:
  • 40 dkg paradicsom
  • 8 ág kakukkfű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrű balzsamecet

Elkészítés

Elkészítés: A sült paradicsomhoz 150 fokra előmelegítjük a sütőt. A paradicsomokat nagyedeljük, sütőparírra helyezzük őket, kakukkfűvel megszórjuk, alaposan sózzuk, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk. Kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a paradicsomgerezdek teteje kezd kicsit megfeketedni.

A hagymát nagyon finomra vágjuk, ecettel meglocsoljuk és lesózzuk, egy tálban félretesszük puhulni.

A lencsét forrásban lévő vízben főzzük, annyi víz kell rá, hogy kb. 3 cm-re fedje a víz a lencsét. 20-30 perc főzés szükséges - a lencse fajtájától függően. Ha megpuhult, leszűrjük, összeforgatjuk a hagymával. Belekeverjük az olívaolajat, az aprított fokhagymát és a borsot, teljesen kihűtjük.

Hidegen keverjük bele a friss, aprított zöldfűszereket. Tálalás előtt a tetjére morzsoljuk a kéksajtot, és a sült paradicsommal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss