Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványsajtos-körtés tészta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrósítunk 1 ek vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Világos színűre pirítjuk rajta a lisztet, majd kis adagokban felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Kis lángon, kevergetve 10 percigfőzzük, majd belemorzsoljuk a márványsajtot, ésaddig főzzük tovább, amíg megolvad. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. A felszeletelt zsemlét  hűtőtasakba töltjük, nyújtófával morzsásratörjük, majdösszekeverjük a maradék, megolvasztott vajjal.
  3. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát összeforgatjuk a márványsajtos mártással, majd egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Elrendezzük rajta a megmosott, kimagozott, felszeletelt körtét, megszórjuk a vajas morzsával, és 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

    Még több tésztaétel >>> 

    Sajtos fiomságok >>> 

    Ínycsiklandó egytálételek >>> 

    Még több körtés finomság >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss