Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványos sajttorta sütés nélkül

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 1 csomag babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • 5 evőkanál dió
  • 4 evőkanál darált keksz
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 3 kis pohár natúr joghurt
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • 1/2 csomag zselatin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A babapiskótát zacskóba tesszük, nyújtófával morzsásra törjük. Amargarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a babapiskótát, a diót, a darált kekszet, a cukrot és a tejet, jól össze dolgozzuk.

Egy tortaformát kikenünk, kanálal belenyomkodjuk a masszát és elsimítgatjuk.

A joghurtokat tálba öntjük, simára keverjük a mascarponéval és a cukorral. A zselatint elkészítjuk a csomagon olvasható leíráss szerint, és a krémhez adjuk. Utána kétfelé osztjuk a krémet. A megolvasztott csokit az egyik krémhez adjuk.

A kétféle krémet evőkanalanként, váltakozva az előkészített tortaalapra adagoljuk, egy villával kissé elkeverjük, ettől lesz szép márványos a tortánk. Betesszük a hűtőbe dermedni, másnap fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss