Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A fagylaltot a fagyasztóból tegyük át a hűtőbe, ha szükséges, hogy kissé felpuhuljon.
Üssük a tojásokat egy nagy tálba, és a cukorral együtt verjük fel, kb. 2x mennyiségűre kell habosodnia. Ezután szitáljuk bele a lisztet, és egy spatulával forgassuk össze.
Egy 25x35 cm-es sütőtálcát béleljük ki sütőpapírral és vajazzuk ki. Kanalazzuk a tészta felét a kivajazott sütőtálcára, tetszőleges halmokat képezve azon. A maradék tésztával dolgozzuk össze a kakaóport. Az így kapott kakaós tésztát a hézagokba kanalazzuk. A kanál segítségével húzzuk össze a halmokat, S és kör alakokat is leírhatunk vele, hogy márványos legyen a piskóta. A sütő középső rácsán 13-15 perc alatt süssük készre a tésztát.
A sütőből kivéve a megsült tésztát még melegen tekerjük fel. Ehhez vágjunk egy ugyanakkora darab sütőpapírt, mint korábban, szórjuk meg porcukorral, erre fordítsuk rá a tésztánkat, az aljáról húzzuk le a papírt, tekerjük fel a porcukros új papírral együtt, és hagyjuk kihűlni.
Amint kihűlt, óvatosan tekerjük ki, és kenjük meg alaposan a lekvár felével, majd kenjük bele a megpuhult fagylaltot, végül a maradék lekvárból kanalazzunk rá halmokat. Szorosan tekerjük fel, de figyeljünk rá, hogy papír már ne kerüljön bele! Érdemes fóliába tekerni, és a végeit jól elcsavarni, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Kb. 3 órát adjunk neki, hogy jól megfagyjon a mélyhűtőben. Fogyasztás előtt 5-10 perccel vegyük ki. Citromlével locsolt, friss aprított eperrel tálaljuk.