Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványos piskótarolád epres fagylalttöltelékkel

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 3 tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 7,5 dkg liszt
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 1 púpos teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 1 liter eperfagylalt
  • 20 dkg eperlekvár
  • A tálaláshoz:
  • 20 dkg friss eper
  • 1/2 citrom facsart leve

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A fagylaltot a fagyasztóból tegyük át a hűtőbe, ha szükséges, hogy kissé felpuhuljon.

Üssük a tojásokat egy nagy tálba, és a cukorral együtt verjük fel, kb. 2x mennyiségűre kell habosodnia. Ezután szitáljuk bele a lisztet, és egy spatulával forgassuk össze.

Egy 25x35 cm-es sütőtálcát béleljük ki sütőpapírral és vajazzuk ki. Kanalazzuk a tészta felét a kivajazott sütőtálcára, tetszőleges halmokat képezve azon. A maradék tésztával dolgozzuk össze a kakaóport. Az így kapott kakaós tésztát a hézagokba kanalazzuk. A kanál segítségével húzzuk össze a halmokat, S és kör alakokat is leírhatunk vele, hogy márványos legyen a piskóta. A sütő középső rácsán 13-15 perc alatt süssük készre a tésztát.

A sütőből kivéve a megsült tésztát még melegen tekerjük fel. Ehhez vágjunk egy ugyanakkora darab sütőpapírt, mint korábban, szórjuk meg porcukorral, erre fordítsuk rá a tésztánkat, az aljáról húzzuk le a papírt, tekerjük fel a porcukros új papírral együtt, és hagyjuk kihűlni.

Amint kihűlt, óvatosan tekerjük ki, és kenjük meg alaposan a lekvár felével, majd kenjük bele a megpuhult fagylaltot, végül a maradék lekvárból kanalazzunk rá halmokat. Szorosan tekerjük fel, de figyeljünk rá, hogy papír már ne kerüljön bele! Érdemes fóliába tekerni, és a végeit jól elcsavarni, hogy ne folyjon ki a töltelék.

Kb. 3 órát adjunk neki, hogy jól megfagyjon a mélyhűtőben. Fogyasztás előtt 5-10 perccel vegyük ki. Citromlével locsolt, friss aprított eperrel tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss