A vajat kissé megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az édesítőszerrel habosra keverjük. 2,5 dl tejet adunk hozzá, és összekeverjük.
A liszteket egy másik tálban összekeverjük a sütőporral, majd apránként adjuk hozzá a tejes keverékhez, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Ekkor kétfelé vesszük a masszát. Az egyik felébe kerül a teáskanál vaníliaaroma, a másikba a kakaópor és a maradék fél dl tej.
Egy kuglófformát kivajazunk és -lisztezünk, majd elkezdjük a rétegzést. Tetszés szerint a vaníliás vagy a csokis masszával kezdjük, és felváltva csorgatjuk bele, körbe-körbe a formába, amíg el nem fogynak.
A süteményt a 190 fokra előmelegített sütőbe tojuk, és kb. 40-45 percig sütjük a kuglófunkat. Tűpróvával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.