Elkészítés: A tojás szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet.
A 40 x 25 centis sütőtálat vagy tepsit kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot kettéválasztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre. A kisebbe kakaóport keverünk.
A tepsiben elosztjuk a világos és a sötét töltelékeket. Kicsit megszórjuk darált dióval, majd megmárványozzuk,vagyis villával vagy kanál nyelével összehúzzuk a rétegeket, vízszintesen, függőlegesen. A lecsepegtetett meggyel megszórjuk.
Mehet az előmelegített sütőbe, úgy 30 percre. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem. Tálalás előtt nem árt megszórni porcukorral sem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre