hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványos koszorú

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
14 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral és 1 csipet sóval. A tojásokat egyenként beledolgozzuk.
  2. A lisztet, a keményítőt és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tejszínnel felváltva kis adagokban hozzáadjuk a vajas masszához.
  3. A csokit felaprítjuk, egy kis lábasba téve vízgőz felett megolvasszuk. A tésztát 2 egyforma adagra osztjuk, az egyik adagban elkeverjük az olvasztott csokit. A kétféle tésztát két kanállal felváltva egy kivajazott és kilisztezett koszorúformába adagoljuk. Villával belekeverünk úgy, hogy kissé márványos legyen a tészta.
  4. 180 fokra előmelegített sütő középső részében 50-60 percig sütjük a kalácsot. Ha nagyon pirulna, lazán lefedjük egy darab alufóliával. A süteményt a sütőből kivesszük, és 10 percig a formában pihentetjük, mielőtt kifordítjuk. Hagyjuk kihűlni, és porcukorral meghintve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss