Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványos csokipite

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 2 kanál cukor
  • 1-2 kanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg 75%-os csoki
  • 1 kanál konyak
  • 2 tojás sárgája
  • még 2 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg, akkor nehezebben nyújtható, szakadozó. Fóliába csomagoljuk (hogy ne száradjon ki), és betesszük a hűtőbe fél órára.

A fél óra letelte után a tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát. A tésztát megszurkáljuk villával, és egy kör alakú sütőpapírt terítünk rá, majd ráöntünk fél kiló szárazbabot nehezéknek. Forró sütőben rózsaszínűre sütjük.

Amíg sül, addig gőz fölött felolvasztunk 4 dl tejszínt 20 dkg 75%-os csokival, amikor folyós lesz, akkor kis habverővel simára keverjük, és már a tűzről levéve hozzáadjuk a konyakot és a 2 tojás sárgáját.

A kisült pitéről eltavolítjuk a babot és a sütőpapírt, és a helyébe öntjük a csokis olvasztmányt. A tetejére tejszínt csorgatunk, ettől lesz márványos. A sütőbe visszadugva még 30 percig sütjük.

Megjegyzés

Hidegen szeleteljük. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss