Elkészítés: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg, akkor nehezebben nyújtható, szakadozó. Fóliába csomagoljuk (hogy ne száradjon ki), és betesszük a hűtőbe fél órára.
A fél óra letelte után a tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát. A tésztát megszurkáljuk villával, és egy kör alakú sütőpapírt terítünk rá, majd ráöntünk fél kiló szárazbabot nehezéknek. Forró sütőben rózsaszínűre sütjük.
Amíg sül, addig gőz fölött felolvasztunk 4 dl tejszínt 20 dkg 75%-os csokival, amikor folyós lesz, akkor kis habverővel simára keverjük, és már a tűzről levéve hozzáadjuk a konyakot és a 2 tojás sárgáját.
A kisült pitéről eltavolítjuk a babot és a sütőpapírt, és a helyébe öntjük a csokis olvasztmányt. A tetejére tejszínt csorgatunk, ettől lesz márványos. A sütőbe visszadugva még 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre