Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mártásokkal egyszerű!

default user icon
MME
Nem titok, hogy imádom Olaszországot és azt a szenvedélyt, amivel az olaszok viszonyulnak ételeikhez. Hiszem, hogy ez a szenvedély teszi őket ilyen fogékonnyá a főzésre.

Mesteremnek és mentoromnak tartom Gennaro Contaldót, akitől Londonban tanultam az olasz ételek elkészítésének módját.

Volt szerencsém a szüleihez is ellátogatni Dél-Olaszországban, és az izgalomtól olyan rossz ételt főztem a papának, hogy azóta is szégyellem. A tészta szétfőtt, a citromhéjba töltött kecskesajt megégett – csoda, hogy nem kergettek el seprűvel.

A mártások, pestók sokasága lehet a kulcsa, hogyan varázsoljuk konyhánkba a csodálatos olasz ízeket. Aromájuk friss, használatuk pofonegyszerű. Könnyedén keverhetitek tésztával, és máris kész egy gyors és ízletes étel.


Gyors és fenséges tonhalas tészta 

Hozzávalók:
500 g rigatoni vagy penne tészta
600 g jó minőségű üveges vagy konzerv olajos tonhal
1 üveg (350 g) Jamie Oliver olívás, fokhagymás, paradicsomos mártás
50 g frissen reszelt parmezán
1 citrom leve és héja
egy kis csokor bazsalikomlevél
tengeri só
frissen őrölt feketebors
extra szűz olívaolaj

A rigatonit bő, forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Amíg ez fő, a konzerv tonhalat lecsöpögtetjük, a halat nagyobb darabokra vágjuk. Lábosba tesszük, felöntjük az olívás, fokhagymás, paradicsomos tésztamártással, és megborsozzuk. Kis lángon összemelegítjük. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és egyszerűen a tonhalas mártásba dobjuk. Pár csepp olívaolajjal, reszelt citromhéjjal és frissen reszelt parmezánnal ízesítjük. Jól összekeverjük, ha kell, sózzuk. Citromlével megöntözve, friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.. 

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss