Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3+1 életmentő mártás, ami feldobja a kiszáradt húst

Még a legjobbakkal is előfordul, hogy kicsit túlsütik vagy kiszárítják a húst, esetleg sótlan vagy ízetlen lesz a fogás. Ekkor jön az életmentő ötlet: készítsünk egy finom mártás, ami feldobja, feljavítja az elrontott ételt.
Fokhagymakrém

Bontsunk gerezdekre 3 fej fokhagymát. Tegyük tepsibe és süssük 180 fokos sütőben 8-10 percig. A megsült fokhagymagerezdeket hámozzuk meg és tegyük mozsárba. Zúzzuk finomra 2 ek olívaolajjal, 1 csipet őrölt csilivel és kevés sóval. Ha szükséges lazítsuk néhány ek tejszínnel.

 

 
 
Karamellás hagyma

Süssünk aranyszínűre 2 fej finomra vágott hagymát 2 ek olajon. Hintsük meg 3 ek cukorral és kevergetve karamellizáljuk meg. Locsoljuk meg 5 ek vörösborral és 2 ek balzsamecettel. Fűszerezzük 3 szem szegfűszeggel és forrón kínáljuk.

Paprikamártás

Tegyünk tepsibe 1-1 piros és sárga kaliforniai paprikát. Süssük 180 fokos sütőben addig, míg a héjuk fekete nem lesz. Takarjuk le újságpapírral, majd hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat. Vágjuk finomra 1 db paradicsommal és 1 fej lilahagymával együtt. Keverjünk hozzá 2 dl ketchupot, 2-2 ek worchester szószt és olajat, valamint 1 csipet fekete borst és kevés sót. Hagyjuk teljesen kihűlni és tálaljuk.

 

+1: Hagymamártás

Keverjünk össze 3 fej finomra vágott hagymát 1 db citrom levével és 2 ek olívaolajjal.

5+1 BEVÁLT TIPP, HOGY MEGMENTSD A MÁRTÁST! >>>
A négy alapmártás >>>
Mártások, szószok >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss