Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marshall máj - másként

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst 1 ek zsíron megpirítjuk, rádobjuk az aprított petrezselymet, sózzuk, kevés színes borssal megszórjuk. Másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, lefedjük és betoljuk a 175 fokos sütőbe, kb. 30 percre. Félidőben átkeverjük.
  2. Egy mély serpenyőben a vékonyra szeletelt, és a tetején bevagdosott szalonnát 3 ek zsiradékban ropogósra sütjük. Megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, és a forró zsiradékban kisütjük. Ha keverjük a hagymaféléket akkor külön süssük a lilát és a vöröset! A lila előbb ég meg. 
  3. Kisujjnyi vastagra szeleteljük a májat. Ha nem kapunk jó vastag májat, akkor átlósan, 45 fokos szögben tartva a kést átlósan szép szeleteket vágunk. Színes bors, kis só és liszt keverékébe forgatjuk, és azonnal kisütjük a füstös, hagymás zsiradékban. Csak annyit sózzunk meg, amennyi egyszerre belefér a serpenyőbe! Ha a máj nem ereszt levet, általában jó is már. Tálalásnál a rizst, a hagymakarikákat és a májat egy tányérra rakjuk, és beborítjuk az egészet a kakastaréjra sült szalonnaszeletekkel.

Receptek sertésmájjal >>> 

Megjegyzés

Nem diétás, de ajánlom kipróbálni! - Rockerjoda

Ezek is érdekelhetnek

Friss