hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói padlizsános-húsos tésztabatyuk

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megsütjük benne az apró kockára vágott padlizsánt, kevés sóval ízesítjük. Puhára pirítjuk, hogy kissé megbarnuljon kb. 6-7 perc alatt. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt a pirított padlizsán, alaposan összekeverjük a darált hússal, az aprított aszalt sárgabarackkal, 1 tojással, a beáztatott, majd kifacsart, tépkedett kenyérrel, a zúzott fokhagymával, az aprított hagymával, fűszerezzük harissával.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vastagságúra, és 12-14 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle, a körökre kanalazunk a töltelékből, majd félholdat formázva kettéhajtjuk a tésztakorongokat, szélüket egy villával lenyomkodjuk. Pár lyukat is ejtünk rajta, hogy a gőz tudjon belülről távozni. Felvert tojással megkenjük.

Az előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek