Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói marhapörkölt édesburgonyával, csicseriborsóval és aszalt gyümölccsel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanl olaj
  • 50 dkg marhafelsál 2x2 cm-es kockákra vágva
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, öszezúzva
  • 1/2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1/2 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 kiskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/4 kiskanál feketebors
  • 7,5 dkg aszalt sárgabarack, öszevágva
  • 5 dkg mazsola
  • 2 közepes édesburgonya, meghámozva, vastag szeletekre vágva (helyetesíthető sütőtökkel vagy bébikukoricával)
  • 7,5 dl csirkealaplé
  • 45 dkg konzerv csicseriborsó leöblítve
  • A díszítéshez:
  • zöldhagyma zöldje, vékony csíkokra vágva
  • narancshéj, vékony csíkokra vágva

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy teflonlábosban vagy -fazékban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Apránként adjuk hozzá a húskockákat, és pirítsuk meg őket, majd szedjük át a húst egy tányérra. Tegyük a hagymát a serpenyőbe, és pároljuk puhára, ha szükséges, adjunk hozzá 1 kanál vizet, hogy ne ragadjon le. Adjuk hozzá a fokhagymát, az öszes fűszert, majd pároljuk 1-2 percig. Tegyük bele a sárgabarackot, a mazsolát, az édesburgonyát, a félretett marhahúst, és öntsük rá az alaplevet. Fedjük le, és főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Keverjuk hozzá a csicseriborsót, és forraljuk össze.

Zöldhagymával és narancshéjjal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Fantasztikus ízélmény meglepetésekkel tarkítva, ajánlom mindenkinek, aki szereti az egzotikus ízvilágot. - anyabarbi

Ezek is érdekelhetnek

Friss