Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói húsgombóc (Kefta Mkaouara )

30 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A paradicsomokat meghámozzuk, a magját kiszedjük, nem lesz rá szükségünk. (Tipp: ha a kiszedett magot, és a levágott héjakat egy zacsiba tesszük, és lefagyasztjuk, később felhasználható). A paradicsomot lereszeljük és hozzákeverjük a hagymát és a szósz többi összetevőjét.
  2. Tajineba vagy nagy mély serpenyőbe tesszük. Lefedjük, és közepes-alacsony lángon pároljuk. A mártást  legalább 15-20 percig főzzük, mielőtt hozzáadjuk a húsgombócokat. Gyakran keverjük meg és vigyázzunk nehogy odaégjen.
  3. Amíg a szósz fő, egy közepes tálban összekeverjük a húsgombóc hozzávalóit. Kézzel  egész pici, cseresznyeméretű golyócskákat formázunk, és félretesszük egy tálcára. (Tipp: ha előző este összekeverjük, még finomabb, az ízek összeérnek jobban)
  4. A szószhoz hozzáadjuk a húsgombócokat, és a chili paprikát (opcionális), valamint egy kis vizet - 1/4 csésze (60 ml) és fedjük le az edényt. Körülbelül 30-40 percig főzzük, vagy amíg a szósz elég sűrű lesz. Ha sok a folyadék, elfőzzük.
  5. A tojásokat, óvatosan a húsgombócok tetejére ütjük, de nem keverjük, és további 7-10 percig főzzük, vagy amíg a tojásfehérje megszilárdul.
  6. Tojás helyett készíthetjük burgonyával is. A kefta előtt tesszük a szószba az apróra vágott burgonyát, majd mikor már szinte puhára főtt, beletesszük a gombócokat. A tetejét friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórjuk, és azonnal tálaljuk. Marokkóban a Kefta Mkaouara abban van felszolgálva , amiben főtt, és onnan mártogatják ki kenyérrel. Jó étvágyat!

11 HÚSGOMBÓCOS ÉTEL, AMIT MINDENKI IMÁD >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss