Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói hal

MME MME
4 5/5
45 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hal lehet bármilyen tengeri vagy édesvízi hal, de ne legyen szállkás. Egy lábasba olajat teszünk és a darabokra vágott fokhagymát egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a hosszában felvágott erős paprikát, belereszelünk 2 db paradicsomot, 2-3 evőkanál sűrített paradicsomot és egy kanálnyi pirospaprikát. Egy pohár vízzel felengedjük, és sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Megtisztítunk néhány sárgarépát, felkarikázzuk és a szafthoz adjuk, majd óvatosan belekeverjük a citrommal átáztatott haldarabokat és a kuszbarát, majd fedő alatt kb 10 percig főzzük. Tűzálló tálba (vagy tepsibe) töltjük az egészet és 1/2 óra alatt készre sütjük. Nagyon finom, pikáns íze lesz a kuszbaratól. Aki szereti a csipős ételeket, annak egészen biztosan ízleni fog.

Személyes hozzáfűzés: Én minden hétvégén elkészítem ezt a receptet!

Ezek is érdekelhetnek

Friss