Előkészítés: A datolyát kimagozzuk, és a fügével, a cukrozott citromhéjjal, valamint 15 dkg mandulával együtt finomra vágjuk. A maradék 25 dkg mandulát megdaráljuk. A meggyet leszűrjük, kimagozzuk.
Elkészítés: A cukorból és 5 evőkanál vízből sűrű szirupot főzünk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a citromlét, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a rumot és a vágott keveréket, jól összegyúrjuk, 4-5 cm átmérőjű rudat formálunk belőle. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, a szeleteket kissé ellapítjuk, és mindegyik közepére 1 szem meggyet helyezünk. Golyót formálunk belőlük, kókuszreszelékbe forgatjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük. Minyonpapírban kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre