hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói fekete kagyló aszaltparadicsomos tapenade-toasttal

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kg héjas feketekagyló
  • 2 konzerv (2x40 dkg) kockázott paradicsom
  • 2 citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 púpos teáskanál harissa (fűszerboltokban kapható csípős paprika-keverék)
  • 1/2 csokor friss koriander
  • 1 csipet sáfrány
  • A tapenade-hoz:
  • 10 dkg szárított paradicsom olajban eltéve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet toast kenyér

Elkészítés

Elkészítés: Az aprított fokhagymát, a harissát, valamint a paradicsomkonzerveket, a koriander nagy részét (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz), a citromok reszelt héját és facsart levét, valamint a sáfrányt turmixoljuk össze. Öntsük egy magasabb falú serpenyőbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tegyük fel a serpenyőt a tűzhelyre, forraljuk fel a fűszeres paradicsomszószt, majd adjuk hozzá az alaposan megmosott, megsikált fekete kagylókat, és dupla réteg alufóliával szorosan fedjük le.

A toast kenyeret pirítsuk meg. A szárított paradicsomot az olajjal és a fokhagymával együtt aprítógépben pürésítsük, az így kapott gyors tapenáde-dal kenjük meg a pirítósokat.

A kagylók kb. 10-12 perc alatt elkészülnek. Akkor jó, ha már kinyíltak. Szórjuk meg a maradék friss korianderrel, és a pirítóssal tálaljuk mélytányérban, hogy a fűszeres szószt is kikanalazhassuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss