Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói fasírt

MME MME
2.9/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sovány bárányhús vagy marhahús
  • 2 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 5 dkg dió
  • 2 evőkanál olaj + bőven a sütéshez
  • csípős pirospaprika
  • őrölt római kömény
  • fahéj
  • A tálaláshoz:
  • 3 dl joghurt
  • 1 csokor koriander

Elkészítés

Elkészítés: A húst lehártyázzuk, majd a megtisztított hagymával ledaráljuk. A diót finomra vágjuk, a húshoz keverjük a a csípős paprikával, a római köménnyel, a fahéjjal és a sóval együtt. 2 órát (de akár egy éjszakát is) a hűtőben érleljük.

A masszából gombócokat formálunk, és forró olajban megsütjük. Grillen is elkészíthetjük.

Tálaláskor szúrhatunk bele hurkapálcát vagy bambuszrudacskát is, hogy könnyebben mártogathassuk a friss korianderrel ízesített joghurtba.

Ezek is érdekelhetnek