Elkészítés: A csirkemellfiléket hosszában kettévágom, majd keresztben is, így 8 szép darabot kapok. Megsózom, félreteszem.
Az olívaolajon megfonnyasztom az apróra vágott újhagymát. A sáfrányt mozsárban sóval széttöröm, hogy a sárga színét átvegye a só. A hagymás alaphoz adom a fűszereket. Ráhelyezem a csirkedarabokat, rácsurgatom a mézet, beleszórom a mandulát, az olajbogyót és az aszalt fügét (aki nem szereti a fügét, aranymazsolával is finom). Lassú tűzön párolom, míg a csirke megpuhul. Aki idegenkedik a fahéj ízétől, 5-10 perc után a rudat kiveheti, nem lesz olyan intenzív az íze.
Rizzsel tálalom. Isteni arabos ízű egytálétel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre