Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói csirke (Tajine de poulet)

MME MME
2 4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A csirkecombokat 6-7 órával a sütés elõtt besózom, és egy kiolajozott tepsibe fektetem. A bõrös felsõ felüket mézzel vékonyan megkenem. A citromok kicsavart levét, a vizet és a bort összekeverem, beleteszem a megtört fokhagymagerezdeket. Ráöntöm a csirkékre. Alufóliával lefedem, hûtõbe teszem, és hagyom, hogy picit átjárja a páclé. Fólia alatt sütöm, közben gyakran locsolom a saját levével, egyszer félidõben meg is fordítom. Ha a levét elsülné, pici vízzel pótlom. Mikor puha-omlós a csibénk, visszafordítom, hogy a bõre legyen felül, és leveszem a tepsirõl a fóliát. Erõsebb hõfokon addig sütöm, míg szép piros-ropogós lesz. Zöldséges rizottóval tálalom.

Ezek is érdekelhetnek