Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marlenka egyszerűen

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg sütő margarin
  • 40 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 0,6 l tej
  • 1 csomag fehércsokis puding
  • 1 csomag karamellás puding
  • 1/2 liter tejszín
  • A tetejére:
  • darált dió (vagy cukrozott kakaópor)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összedolgozzuk, 4 darab cipót készítünk belőle.
  2. Eleve sürtőpapíron célszerű kinyújtani (mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani), majd egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütjük 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
  3. A krémhez 20 dkg cukrot karamellizálunk, a tejjel felöntjük, majd a pudingporokkal és a maradék 10 dkg cukorral forraljuk, és sűrűre főzzük.
  4. A kihűlt, főzőtt krémet a habosra vert tejszínnel összekeverjük és a tésztákat összeragasztjuk vele.
  5. A tetejét cukrozott kakaóporral vagy darát dióval megszórjuk.

MOGYORÓS MARLENKA>>> 

DIÓS MARLENKA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss