Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marlenka egyszerűbben

MME MME
11 4.2/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 40 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 2 ek liszt
  • 1 l tej
  • 37,5 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • kakaópor vagy darát dió

Elkészítés

  1. A tésztának való alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk, 4 darab cipót készítünk belőle. Mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani. Eleve sürtőpapíron célszerű ellapítani, majd egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütni, 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
  2. A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel keményre főzzük. A sütőmargarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, simára dolgozzuk.
  3. A 4 lapot megtöltjük a krémmel, a felső tésztalapra is krém kerül, majd ezt instant (édesített) kakaóporral vagy darált dióval bőven megszórjuk. Hűtőszekrényben néhány órát, állni hagyjuk, hogy a tésztalap megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

MOGYORÓS MARLENKA>>> 

DIÓS MARLENKA>>> 

CSOKOLÁDÉS MARLENKA>>> 

Megjegyzés

Elsőként nehéznek tűnik, de nem az. A tészta ragacsos, nyújtófával, lisztezve sem könnyű kinyújtani. Én az ujjaimmal próbáltam, ez bevált. Így nem annyira vékony a tésztalap. Ha túl sűrű a tészta, szükség esetén tejjel higítható A végeredmény a lényeg: istenien finom, eteti magát. Ajánlom, próbáljátok ki egyszer, aztán majd többször is elkészítitek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss