Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marinált szardínia

MME MME
5/5
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szardíniákat zsigereljük ki, vágjuk le a fejüket, majd a hátuknál egy éles késsel vágjuk félbe a halakat szinte teljesen a hasukig (de ne vágjuk szét!), terítsük ki őket, majd óvatos mozdulattal távolítsuk el a gerincüket.

A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a chilit és a petrezselymet finomra, majd keverjük össze a citromlével és az olívaolajjal.

A kifilézett halakat helyezzük egy tálba, majd öntsük rájuk az olívaolajos keveréket. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk legalább 5-6 órán át állni. A savas marinádtól gyakorlatilag a hal húsa *megfő*. Fogyasszuk kenyérrel.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss