Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marinált csiperke friss oregánóval

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A gombákat megtisztítottam, 1/2 cm vastag szeletekre vágtam. A petrezselymet nagyon finomra aprítottam, az oregánó leveleit lecsipkedtem, felaprítottam, egy kis ágat félretettem a díszítéshez.

Vastag falú serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, rádobtam a gombaszeleteket, sóztam, frissen őrölt borssal és koriandermaggal fűszereztem, 2-3 perc alatt megpirítottam. Végül hozzákevertem az aprított zöldfűszereket és a szarvasgombás olívaolajat.

Kissé hűlni hagytam, majd a kétféle ecettel meglocsoltam, alaposan átkevertem, szobahőmérsékletűre hűtöttem. Ezt követően 15 percre (illetve tálalásig) lefedve hűtőszekrénybe helyeztem.

Friss kenyérrel tálaltam. Aki szereti, nyugodtan kitunkolhatja a levét - milyen remek is az!

Ezek is érdekelhetnek

Friss