A barnamártásnál leírtak szerint elkészítjük az alapot, amiben megfőzzük a húst. Ha nem szeretnénk sokáig bajlódni, főzzük meg a húst zöldségekkel gazdagon fűszerezett lében (ezt később marhahúsalapléként használhatjuk, de tésztabetéttel nagyon finom leves is lehet).
A körethez a vajat felforraljuk fél dl vízben. Belekeverjük a lisztet, és még egy percig nagy lángon kevergetjük. Levesszük, beledolgozzuk a tojásokat, majd a megfőzött, összetört burgonyát és egy csipet sót. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A masszából két kanál segítségével 16 kis kupacot teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőben 15 percig sütjük, amíg szép barna lesz.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a pórét félkarikákra, a cukkinit szeletekre, a paradicsomot kis darabokra vágjuk. A vajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a cukkinit és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, végül belekeverjük a paradicsomhúst. Összeforraljuk, és a fánkokkal, a barnamártással együtt a hús mellé tálaljuk. Ehhez a húshoz mindenképp kínáljunk mártást, különben nagyon száraz!