Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhaszelet vörösboros barnamártással

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg marhacomb
  • 1 adag barnamártás (kattints a receptben!)
  • A körethez:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg burgonya
  • A zöldségekhez:
  • 10 dkg póréhagyma
  • 15 dkg cukkini
  • 15 dkg paradicsom
  • 3 dkg vaj
  • 2 mk szárított kakukkfű

Elkészítés

  1. A barnamártásnál leírtak szerint elkészítjük az alapot, amiben megfőzzük a húst. Ha nem szeretnénk sokáig bajlódni, főzzük meg a húst zöldségekkel gazdagon fűszerezett lében (ezt később marhahúsalapléként használhatjuk, de tésztabetéttel nagyon finom leves is lehet).
  2. A körethez a vajat felforraljuk fél dl vízben. Belekeverjük a lisztet, és még egy percig nagy lángon kevergetjük. Levesszük, beledolgozzuk a tojásokat, majd a megfőzött, összetört burgonyát és egy csipet sót. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A masszából két kanál segítségével 16 kis kupacot teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőben 15 percig sütjük, amíg szép barna lesz.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a pórét félkarikákra, a cukkinit szeletekre, a paradicsomot kis darabokra vágjuk. A vajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a cukkinit és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, végül belekeverjük a paradicsomhúst. Összeforraljuk, és a fánkokkal, a barnamártással együtt a hús mellé tálaljuk. Ehhez a húshoz mindenképp kínáljunk mártást, különben nagyon száraz! 

    Fogások marhahússal >>> 

    15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss