A húst megtisztítjuk, és felszeleteljük. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát, a fokhagymát felszeleteljük, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hús mindkét oldalát elősütjük benne, majd kivesszük. A visszamaradt olajon kicsit megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, és 2-3 perc alatt összepirítjuk. Rátesszük a fokhagymát, beletesszük a borsot, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és öntünk hozzá 2 dl vizet. Amikor forr, visszatesszük a hússzeleteket, majd letakarva pároljuk (kb. 1 óra). Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A szőlőt leszemezzük, megmossuk. A raguhoz a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A répát egészben hagyjuk, a hagymát karikákra, a cukkinit kockákra vágjuk. A sonkát felaprítjuk.
Amikor a hús majdnem puha, ráöntjük a bort, és beletesszük a raguhoz szükséges sárgarépát, egészben. Készre pároljuk. Amikor a répa puha, kivesszük, félretesszük. A puha húst kiemeljük a léből, a levet leszűrjük, majd visszatesszük a tűzre, és amikor ismét forr, hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt és a balzsamecetet. Beletesszük a szőlőt, majd a hússzeleteket is visszatéve, újabb 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A raguhoz az olajon megfuttatjuk a sonkát, majd rátesszük a hagymát, a cukkinit, és összepirítjuk. A főtt répát kockákra vágjuk, a raguhoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Tálaláskor tányérra tesszük a ragut meg a húst, amit alaposan meglocsolunk a szőlős mártással. Párolt rizzsel körítjük.