Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhaszelet barnamártással

MME MME
210 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A marhaszelet barnamártással elkészítéséhez minden zöldséget megpucolunk, majd rusztikus, nagy darabokra vágjuk.
  2. A marhanyakat vagy a marhafartüvet megsózzuk és megborsozzuk, majd egy fazékban vajon aranybarnára pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a húst. 
  3. A barna vajon karamellizálunk a cukrot, majd hozzáadjuk az összes zöldséget, fűszert és a paradicsom pürét, majd közepes lángon barnára pirítjuk az egészet.
  4. Beletesszük a marhát, felöntjük a borral és annyi vizzel, hogy ellepje, majd kicsit megsózzuk és fedő alatt lassan pároljuk puhulásig kb 3-4 órát.
  5. Ameddig fő, a lisztet belszórjuk egy tepsibe és 200 fokon 8-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  6. Ha a marha megpuhult, kivesszük, a levét átszűrjük és a barna lisztet a tején úszó zsiradékra szórjuk, majd sűrűre főzzük. Hercegnőburgonya illik hozzá.

Nézd meg videón is, hogyan készül a marhaszelet barnamártással:

Ezek is érdekelhetnek

Friss