A hártyáitól megtisztított húst bekenjük a mustárral, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 24 órát. Másnap a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és a serpenyőben felhevített olajon kérgesre pirítjuk. Ezután áttesszük a 120 fokosra (légkeveréses módban 100 fokosra) előmelegített sütőbe, és ízléstől függően 35 perc angolosra vagy 45 perc alatt rózsaszínre sütjük. (Kb. 1 óra alatt teljesen átsül.) Ezután kivesszük, és 5 percre alufóliába csavarjuk.
A pudinghoz a megszitált lisztet a sóval nagy tálba öntjük, és a közepébe mélyedést vájunk. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntünk egy kis tejet, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Folyamatos keverés közben annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Ezt habverővel simára verjük, majd belekeverjük a megmaradt tejet, és 1 órát állni hagyjuk.
A sütőt felkapcsoljuk a maximumra (230 fokra). A hús után visszamaradt pecsenyezsírt felhevítjük, és forrón egy 12 részes muffintepsibe kanalazunk belőle mélyedésenként 1/3-1/2 teáskanálnyit. Azonnal rátöltjük a 2 ek hideg vízzel elkevert tésztát, majd kb. 25 percig sütjük, amíg megemelkedik, és ropogósra pirul.
Közben a mártáshoz a maradék pecsenyelé zsírját leszedjük, és 1 ek barna szaftot serpenyőbe vagy láboskába öntünk. A liszttel csomómentesre keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk az alaplét, és lassú tűzön mártássá főzzük.
A felszeletelt sültet a pudinggal tányérokon elrendezzük, és megöntözzük a mártással. Párolt vegyes zöldség illik hozzá.